Sporter van het Jaar 2017

Voor het Sportgala Houten 2017 zijn de volgende Sporters genomineerd:

Victor Barnar - Wedstrijdzwemmen (masters)

Victor Barnar Leeftijd: 39 jaar
 Belangrijkste prestaties 2017:
 - NK korte baan in Maastricht: 3e op de 200m schoolslag.
 - NK lange baan in Eindhoven: Nederlands kampioen op de 200m schoolslag. 2e op de 100m schoolslag en 2e op de 200m wisselslag.
 - WK lange baan in Boedapest: 20e op de 200m schoolslag (beste Nederlander), 34e op de 100m schoolslag, 41e op de 200m wisselslag en 62e op de 100m vrij.

Victor heeft 5 jaar geleden het wedstrijdzwemmen weer opgepakt nadat hij 13 jaar geleden was gestopt. De 5 jaar trainen werden dit jaar beloond met de Nederlandse titel op de 200m schoolslag en meerdere limieten voor het WK in Boedapest. Een knappe prestatie om naast het gewone werk, het opnieuw op de kaart brengen van de zwemvereniging, training geven aan zwemtalenten ook nog tijd te vinden om zelf te trainen. In de vroege ochtenduren heeft hij tijd gevonden om het water in te duiken en zichzelf naar de Nederlandse titel te zwemmen.

 

 Janet van Woudenberg - Triatlon

Janet van Woudenberg Leeftijd: 68 jaar
 Belangrijkste prestaties 2017:
 - Europees Kampioen IRONMAN 70.3 (3e keer op rij) in Elsinore Denemarken
 - 1e plaats IRONMAN 70.3 Oceanside USA
 - 1e plaats IRONMAN 70.3 Jonkoping Zweden
 - 10e plaats WK IRONMAN 70.3 in Chattanooga USA
 - Geplaatst voor WK IRONMAN 70.3 2018 in Zuid Afrika

Ondanks het ouder worden behaalt Janet stabiele resultaten onder soms extreme omstandigheden. Bijvoorbeeld zwemmen in water van 15.5 graden terwijl de luchttemperatuur meer dan 30 graden is. Ze wil een voorbeeld zijn voor oudere sporters en laten zien dat je nooit te oud bent om te sporten. Ze startte met de triatlon toen ze 60 was! Internationaal behoort ze tot de top in haar leeftijdscategorie en staat in het algemeen klassement (age-group ranking) gedeeld eerste, terwijl ze inmiddels tot één van de oudste sporters in haar leeftijdscategorie behoort (65-69). Veel van haar leeftijd-sporters hebben bovendien een personal trainer, terwijl Janet dit op eigen houtje doet!

 Michiel van Rijn - Shaolin Kempo

Michiel van Rijn

 Leeftijd: 28 jaar
 Belangrijkste prestaties 2017:
 - Tweede plaats NK 2016
 - Nederlandse Kampioen 2017
 - deelname Wereldkampioenschap in Portugal

Michiel is in de zomer van 2015 bij More Chi gekomen, nadat hij al enkele jaren had getraind bij een andere leraar in Grave. Al direct bleek hij een toegewijde leerling, die hard werkt en graag leert. Bij zijn vorige leraar was hij al eens vierde en derde geworden op het NK.

Door zijn doorzettingsvermogen en keihard te blijven trainen werd hij in 2016 tweede en in 2017 eerste op het NK. In april 2018 zal Michiel ons land opnieuw vertegenwoordigen op het WK Kempo, ditmaal in Boedapest, Hongarije.
Door zijn prestaties is Michiel een voorbeeld geworden voor veel van de leerlingen van More Chi. Omdat hij ondanks zijn prestaties altijd bescheiden blijft en bereid is zijn kennis en ervaring met anderen te delen verdient Michiel het dubbel en dwars om de titel "Sporter van het Jaar" te krijgen.

Michiel helpt op vrijdagavond in de speciale sparringstraining om andere leerlingen op te leiden. Verder doet hij aan yoga om zijn balans en lenigheid te verbeteren. Hij eet zeer gezond (en drinkt met mate, helemaal niet in voorbereiding op een groot toernooi). Dit alles naast een fulltime baan als Phd-er in de sociale wetenschappen.