Sportploeg van het Jaar 2017

Voor het Sportgala Houten 2017 zijn de volgende Sportploegen genomineerd:

Paardencarrousel Zilfia's hoeve – Carrouselrijden (paardrijden)

Paardencarrousel Zilfias Hoeve 300

Belangrijkste prestaties 2017:
- 3e plaats bij selectiewedstrijd in de Eredivisie en daarmee geplaatst voor Nederlands Kampioenschap
- 7e plaats bij Nederlands Kampioenschap

Het hele seizoen 2016/2017 heeft Zilfia's Hoeve wekelijks met elkaar hard getraind, en buiten de training om ook intervisies gehouden, om henzelf en elkaar steeds te verbeteren.

De afgelopen jaren heeft dit team zich steeds verder ontwikkeld, om uiteindelijk op het hoogste niveau op het NK te mogen rijden. Het team is heel divers, kijkende naar leeftijd van de teamleden (tussen 20 en 55 jaar) en de kwaliteiten van de ruiters. Deze verschillende kwaliteiten samen vullen elkaar aan en maken het tot een sterk team. Daarnaast is de commandante, Manon Hage, erop uit om het team nog meer te verbeteren. Hiervoor komt zij elke keer weer met de meest artistieke proeven met creatieve figuren. Het hele jaar wordt er keihard samengewerkt om op de wedstrijden een mooie kur op muziek neer te kunnen zetten!

 

MO15-1 v.v. ‘t Goy - Voetbal

MO15 1 vv t Goy 300

 Leeftijd: <15  jaar
 Belangrijkste prestaties 2017:
 - Kampioen (ongeslagen) in de 2e klasse in 2e helft 2017

MO 15-1 vv ’t Goy is ongeslagen kampioen geworden in de tweede klasse meiden onder de 15 jaar. De meiden van ’t Goyse team komen op één na allemaal uit de gemeente Houten.
Mede door een goed verhaal vorig jaar in ’t Groentje en op de site houtensnieuws.nl is er veel acquisitie gepleegd om meiden te transfereren naar vv ’t Goy. De meiden zijn goed aan elkaar gewaagd en iedereen vond zijn plek in het veld. De coaches en trainers van het team hadden en hielden alles goed onder controle. Achterin zat de deur op slot, op het middenveld en in de voorhoede genoeg tactiek en technische vaardigheden om te kunnen scoren. Het enige wat het team mist is een vaste keepster. Super knap dat ze deze prestatie “winterkampioen 2017” dan ook met z’n allen behaald hebben. Het is een hecht team. Ze hebben veel lol samen zowel op het veld als naast het veld en er worden vanuit betrokkenen leuke uitstapjes georganiseerd. Daarnaast biedt de club ook geregeld leuke activiteiten aan om aan mee te doen of gewoon een paar keer per jaar lekker wafels eten of straks heerlijke oliebollen.  Kortom de MO 15-1 heeft een topprestatie geleverd om binnen een jaar ongeslagen kampioen te worden in de tweede klasse. Daarnaast hebben deze meiden respect voor elkaar en heel veel plezier met elkaar. Een hecht teamverband wat een goede sfeer teweeg brengt elke training en wedstrijd weer!! Op naar de eerste klasse.

Henny Meirink & Jessica van Schaik - Rolstoeldans

Henny Meirink Jessica van Schaik 300

 Belangrijkste prestaties 2017:
 - Nederlands Kampioen Duo Ballroom in de hoofdklasse standaard

Henny is in 2004 gestart met rolstoeldansen nadat ze door een aantal hernia operaties in een rolstoel was beland. De eerste vijf jaar heeft ze in Houten bij de Rock en Rollstoelers gedanst. Vanaf 2009 is ze bij de Swingende Wielen in Woerden gaan dansen. Daar werden alle disciplines gedanst en werd ook getraind om aan wedstrijden mee te kunnen doen. De eerste wedstrijd periode danste ze combi; dit is met een staande partner. De laatste jaren danst ze duo met Jessica van Schaik. Jessica danst in een elektrische rolstoel. Zelf danst Henny in een handbewogen sportrolstoel.
Jessica van Schaik danst al 20 jaar bij De swingende wielen en zit al haar hele leven in een rolstoel. De eerste paar jaren heeft zij met een staande danspartner gedanst, waarna ze is overgestapt om te dansen met iemand ook in een rolstoel. Met die persoon danst ze Latin in de hoofdklasse. Toen Henny bij de Swingende Wielen kwam dansen hadden de twee dames gelijk een klik. Ze hadden veel lol samen en het dansen samen was erg leuk en ging goed. Zo goed dat ze wedstrijden zijn gaan dansen. De resultaten mogen er zeker zijn. Ze dansen op maandagavond, waarbij ze beginnen om 17.00 uur, waarna ze om 18.30 uur even eten en dan gaan ze weer door tot ongeveer 21.30 uur. En als er voor een wedstrijd nog meer getraind moet worden, dan doen ze dit ook regelmatig op zaterdagmiddag. Er zijn ongeveer 6 à 7 wedstrijden waar het duo aan deelneemt.
Vanaf de eerste keer dat ze als duo meededen met de wedstrijden zijn ze in de prijzen gevallen en inmiddels zijn ze opgeklommen van debutant naar amateur en dansen nu in de Hoofdklasse standaard. Met als prachtig resultaat bij de laatste wedstrijd, waar ze Nederlands Kampioen werden.