Sporttalent van het Jaar 2017

Voor het Sportgala Houten 2017 zijn de volgende Sporttalenten genomineerd:

De Sporttalentprijs wordt uitgereikt door het Onze Lieve Vrouwe Broederschap (OLVB) en bestaat uit een prijs voor het beste sporttalent en een aanmoedigingsprijs. In deze categorie bepaalt de jury van het Onze Lieve Broederschap wie de prijs wint; hiervoor kan niet online worden gestemd.

Tessa Koster - schermen en hockey 

Tessa Koster 300 Leeftijd: 13 jaar
 Belangrijkste prestaties 2017:
 -  schermen: Nederlands Kampioen geworden bij de pupillen (U14)
 -  schermen: 3e plaats bij de cadetten (leeftijdscategorie hoger)
 -  schermen: winnares van alle rankingstoernooien in haar leeftijdsklasse
 -  daarnaast hockeyt Tessa topklasse hockey bij de MC1 

Met schermen is Tessa in 2017 op haar wapen floret Nederlands Kampioen geworden bij de pupillen (U14), een leeftijdscategorie waar zij ook nog in 2018 voor mag uitkomen. Daarnaast heeft zij een bronzen medaille gehaald bij het NK in een hogere leeftijdscategorie, cadetten. Daardoor heeft zij ruim de 1e plaats op de ranking van Nederland behaald in het afgelopen seizoen en ook dit seizoen staat zij bovenaan in haar leeftijdsgroep.

Dit seizoen is zij, ondanks dat zij nog in de leeftijdscategorie pupillen zit, toegevoegd aan de nationale cadetten selectie schermen onder leiding van het Floret Begeleidings Team (FBT) namens de KNAS (schermbond). Zij heeft de status Potential in dit programma en mag proberen zich te plaatsen voor de EK en WK voor cadetten in het komend voorjaar.

Naast het schermen beoefent Tessa ook een andere sport, namelijk hockey bij HC Houten. Zij speelt op het middenveld bij MC1, dat zich dit seizoen geplaatst heeft voor de topklasse van Midden Nederland door overtuigend de subtopklasse voorpoule met een eerste plaats af te sluiten. Tessa traint 3 keer in de week met haar hockeyteam waarbij zij 1 keer per week mag meetrainen bij MB1 (een hogere leeftijdscategorie), 2 keer in de week traint zij in Amsterdam voor schermen, speelt een hockeywedstrijd op zaterdag en schermt vaak op zondagen en in vakantieweken….en dat alles met een glimlach.

 

 

 

  

 Mats Tigchelhoff - Hockey

Mats Tigchelhoff 300 Leeftijd: 18 jaar
 Belangrijkste prestaties 2017:
 - speler van Kampong Heren 1, met die ploegen veld- en zaalkampioen van Nederland
 - geselecteerd voor NL u18, NL u21

"Als klein mannetje was Mats altijd super fanatiek in hockey. Ik ken er weinig die met zulke passie in het veld stonden. Men zegt altijd dat in de top komen makkelijker is dan er blijven maar bij hockey gaat het echt stap voor stap. Van een kleine club naar een grote club naar het districtsteam naar het nationale team naar de hoogste senioren competitie. Niet gemakkelijk maar Mats was altijd super gedreven om verder te komen. Bij elke stap moet je geselecteerd worden door objectieve, professionele mensen die Mats niet kennen. Ik durf dus te stellen dat Mats heel vaak herkend en erkend is. Zeker afgelopen jaar met de selectie van Mats voor het NL u18, NL u21 en Kampong Heren 1."

"Mats gaat heel serieus met zijn talent om. Het is hem namelijk niet allemaal zomaar komen aanwaaien. Elke keer weer presteren om geselecteerd te worden maar ook teleurgesteld worden bij selecties en dan jezelf toch weer terug knokken. Ook zijn entree bij Ned A (<18) is daar een voorbeeld van. Mats werd op zondag door de bondscoach gevraagd voor een naselectie moment op de daaropvolgende maandag. Hij heeft zijn kans gegrepen en zijn selectie, ondanks deze in mentale zin korte voorbereidingstijd, toch gerealiseerd".

"Voor HC Houten is het ook leuk om te zien dat Mats niet alleen aandacht heeft gehad voor zijn eigen ontwikkeling bij Kampong, maar dat hij ook betrokken is gebleven bij HC Houten. Tot op het moment dat zijn eigen trainingsregime het niet meer toestond heeft hij geassisteerd bij trainingen van de jongste jeugd. Verder stond Mats op zondagochtend eens per maand samen met zijn vader achter de bar bij HC Houten. Daar hij nu zelf op zondag moet spelen is dat nu natuurlijk niet meer mogelijk".

"Mats is recent door de bondscoach van het Nederlands Zaalteam, Michiel van der Struijk, opgeroepen voor de trainingsgroep van Oranje. Mats gaat meedraaien in deze trainingsgroep waarvan een selectie in januari 2018 het EK zaalhockey voor landenteams gaat spelen in Turkije. Of hij nu afvalt of niet, slechts enkelen uit Jong Oranje zijn hiervoor uitgenodigd en Mats maakt er deel van uit".