Sporter van het Jaar 2018

Voor het Sportgala Houten 2018 zijn de volgende Sporters genomineerd:

Michiel van Rijn - Shaolin Kempo

 Michiel van RijnLeeftijd: 29 jaar
 Belangrijkste prestaties 2018:
- Nederlands Kampioen 2017, waardoor plaatsing Wereldkampioenschap
- Wereldkampioen 2018
- 2e plaats NK Kempo semi-contact 2018
- 2e plaats NK Kempo traditional kata individueel 2018

Michiel traint in het kempo sinds 2006 en is in de zomer van 2015 bij More Chi Martial Arts gaan trainen. Al direct bleek hij een toegewijde leerling, die hard werkt en graag leert. In competitief verband werd hij bij zijn vorige kempo leraar al eens vierde en derde op de Nederlands kampioenschappen in kempo. De overstap naar MCMA bleek goed uit te pakken, ook voor de prestaties op het NK. Door zijn doorzettingsvermogen en keihard te blijven trainen werd hij in 2016 tweede en in 2017 eerste op het NK. Michiel laat in zijn prestaties van de afgelopen jaren een voortdurende stijgende lijn zien. Met een podiumplek op de NK's van de afgelopen drie jaar kwam het in 2018 tot een hoogtepunt door Wereld kampioen in zijn klasse in het semi-contact fighting te worden. Tijdens het afgelopen NK heeft hij ook meegedaan met het onderdeel 'traditional', waar hij met zijn gevechtsloop een verdienstelijke 2e plaats behaalde. 

Michiel helpt op vrijdagavond in de speciale sparringstraining om andere leerlingen op te leiden in het fighting onderdeel van kempo. Verder doet hij aan yoga om zijn balans en lenigheid te verbeteren. Hij eet zeer gezond (en drinkt met mate, helemaal niet in voorbereiding op een groot toernooi). Dit als naast een fulltime baan als promovendus in de sociologie. 

Maike Broere 2Maike Broere - Turnen

 Leeftijd: 19 jaar
 Belangrijkste prestaties 2018:
- Nederlands Kampioen op het toestel balk in de 3e divisie
- 1e plaats in de regio op de meerkamp in de 3e divisie, daarmee gekwalificeerd voor het Nederlands Kampioenschap 3e divisie
- Seizoen 2018-2019 uitkomend in de 2e divisie

Maike Broere heeft tot het afgelopen seizoen geturnd bij Attila Houten. Als enige van haar vereniging kwam ze uit in de 3e divisie en dat met trainingsfaciliteiten die eigenlijk niet toereikend zijn voor het niveau van de 3e divisie en wat met regelmaat behelpen was. 
Bij het Nederlands Kampioenschap heeft zij zowel de meerkampfinale (alle toestellen) én toestelfinale balk mogen turnen. Op balk werd zij 1e en daarmee Nederlands Kampioen bij de senioren. Met 6 uur trainen in de week was het extra knap dat zij deze prestatie heeft weten te behalen. Haar kracht ligt dan ook in een nette uitvoering. 
Inmiddels is Maike actief bij Turn4U in Utrecht en komt zij uit in de 2e divisie. Zij traint hiervoor 11,5 uur in de week om te kunnen groeien naar dit niveau. Ze kan Attila nog niet helemaal missen en geeft nog wekelijks gymles bij de vereniging en ze komt met regelmaat langs bij haar oude trainingsmaatjes. 

 

Tim van der HorstTim van der Horst - Tennis

Leeftijd: 23 jaar
Belangrijkste prestaties 2018:
- 2 ATP punten behaald (in 2018 hebben 29 andere Nederlanders ook één of meerdere ATP punten behaald)
- 36e van Nederland in enkelspel 

Tim heeft vanaf begin 2018 alles in het teken gezet van het tennis en heeft zichzelf als doel gesteld om deel te nemen aan Roland Garros. Hiervoor moet binnen het tennis een lange weg worden bewandeld. Om op Roland Garros te kunnen spelen heb je ongeveer 250 ATP punten nodig en Tim heeft zichzelf als doel gesteld om deze binnen 3 jaar te behalen. Door selectief te zijn in de toernooien die hij voornamelijk internationaal speelt, door op een andere manier te trainen en ook op mentaal gebied gecoacht te worden, heeft Tim in 2018 zijn eerste 2 ATP punten mogen binnenhalen. Maar het is niet alleen tennis op zich waar hij zich mee bezig houdt. Om zijn droom te verwezenlijken, presenteert hij zich ook als "ondernemer" om voldoende financiële middelen binnen te halen om zijn doel te realiseren.