Sporter van het Jaar 2019

Voor het Sportgala Houten 2019 zijn de volgende Sporters genomineerd:

Fleur Smout - Kendo (japans schermen)

 Fleur SmoutLeeftijd: 38 jaar
 Belangrijkste prestaties 2019:
- Europees kampioen met het Nederlands damesteam bij EK Belgrado
- Bronzen medaille bij de individuele dames competitie EK Belgrado
- Nederlands kampioen (2de keer op rij)

Fleur traint 3 tot 4 keer in de week in Amsterdam en Zoetermeer en gaat regelmatig naar het buitenland voor trainingen en toernooien. Fleur zit al meer dan 10 jaar in het Nederlandse team en heeft veel prijzen gewonnen op wereldkampioenschappen, Europese kampioenschappen en internationale toernooien. Ze is sinds een paar jaar aanvoerder van het damesteam en geeft daarnaast les aan volwassenen en kinderen in De Meern en Amsterdam. Wanneer ze een geschikte gymzaal in Houten heeft gevonden, wilt ze ook graag daar kendo lessen gaan geven. 

 

 

Mitchell van RooijenMitchell van Rooijen - Voetbal

 Leeftijd: 21 jaar
 Belangrijkste prestaties 2019:
- Jong Utrecht leiden en weerhouden van degradatie in seizoen 2018/2019.
- In het nieuwe seizoen, 2019/2020, is hij opnieuw aanvoerder met een topstart 

Mitchell is begonnen met voetballen bij FC Delta Sports '95.  Nu mag je Mitchell van Rooijen gerust een kind van de club noemen. De aanvallend ingestelde middenvelder annex rechtsbuiten trok in 2008 voor het eerst het shirt van FC Utrecht aan. Hij doorliep de volledige jeugdopleiding. 

In het seizoen 2014/2015 was hij één van de vaste krachten in de FC Utrecht O17-ploeg die de landstitel veroverde. Hij begon steeds meer te groeien binnen FC Utrecht en kwam onder de nationale aandacht. Hij speelde jeugdinterlands namens Oranje onder 18, Oranje onder 19 en Oranje onder 20. In deze periode heeft hij kennis kunnen maken met grote talenten zoals: Justin Kluivert, Matthijs de Ligt en Dani de Wit. Mitchell traint met jong FC Utrecht gemiddeld 4x in de week, met op vrijdag of maandag een wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. 

De laatste 2 seizoenen stond Mitchell dichtbij een doorbraak in het eerste elftal van FC Utrecht. Hij mocht steeds vaker meetrainen met het eerste onder coach Erik ten Hag, maar door diverse pijntjes en blessures kon dit helaas niet waar gemaakt worden. Wanneer Mitchell kon spelen, was hij er en mocht zelfs mee naar het buitenland voor de Europa League wedstrijden om zo toch de sfeer mee te krijgen van het eerste elftal. Jong FC Utrecht heeft het seizoen 2018/2019 afgerond met een klapper. Ze wonnen de laatste wedstrijd, door een doelpunt van Mitchell. Dit was niet zomaar een doelpunt, hij ging hiermee de wereld over. Hij heeft hierdoor veel media aandacht gekregen en mocht zelfs bij FOX Sports Eretribune zijn verhaal doen. 

 

 Max Broekhuizen - Voetbal (scheidsrechter)

Debuut vrouwen 2Leeftijd: 20 jaar
Belangrijkste prestaties 2019:
- Talenten trajact KNVB
- Fluiten eredivisiewedstrijd vrouwen PEC Zwolle - Ajax 
- Fluiten mannen 1e klasse.

Max is op 5 jarige leeftijd begonnen als voetballen bij SV Houten, maar heeft altijd gezegd dat hij scheidsrechter wilde worden. Hier is hij op zijn 12de mee begonnen bij het oliebollentoernooi bij SV Houten. Op zijn 14e heeft hij na bemiddeling van SV Houten, want de cursus mag je pas op de 16e mee starten, toch mogen starten met deze cursus. Na het behalen van deze cursus is hij gelijk gestopt met voetballen en is hij scheidsrechter geworden bij de KNVB. Hij is begonnen met fluiten van de jeugd. Op zijn 17de is hij overgestapt naar de senioren. Na een jaar is hij uitgenodigd voor het talententraject van de KNVB. Max is elk jaar gepromoveerd. 

In september heeft hij de eredivisie wedstrijd dames PEC Zwolle - Ajax mogen fluiten. Hij was de jongste scheidsrechter ooit, toen nog 19 jaar. Dit seizoen hoopt hij de overstap te kunnen maken naar het talententraject betaald voetbal. 

Max doet er alles voor om zijn droom te bereiken, fluiten op het allerhoogste niveau. Hij traint 2 à 3 keer in de week, waarvan 1 keer bij de scheidsrechtersvereniging in Utrecht. Daarnaast vindt hij het heel leuk om jonge (club) scheidsrechters op weg te helpen, door informatie avonden te geven bij voetbalclubs. Dit doet hij via zijn eigen bedrijf Ref2Ref.