Sportploeg van het Jaar 2019

Voor het Sportgala Houten 2019 zijn de volgende Sportploegen genomineerd:

Stardance Studio's – Dancepower (dansen)
Dancepowerr

Belangrijkste prestaties 2019:
- Goud op de regionale Special Olympics

Ongeveer 14 jaar geleden zijn we gestart op verzoek van stichting Down. De vraag was of er een dans workshop gegeven kon worden aan jongeren met het down syndroom. Dit was zo'n groot succes dat de groep nooit meer gestopt is met dansen. De groep stond bekend onder de naam Down Power en kwam elke zaterdag middag bij elkaar om te dansen. Een paar jaar geleden is er een extra groep bij gekomen en is de naam veranderd naar Dancepower omdat het niet alleen jongeren zijn met het down syndroom. Er zijn nu 2 groepen, met in totaal zo'n 35 leerlinge. Jongens/meisjes, jong en oud, met verschillende niveaus, maar het zijn hele gezelige en hechte groepen. Zelfs de ouders hebben vriendschappen gesloten. 

Dancepower heeft in 2019 mee gedaan met de regionale Special Olympics in Almere. Het team bestond uit maximaal 10 deelnemers en ze moesten ouder zijn dan 16 jaar. Hierdoor moest er een mix worden gemaakt van beide groepen. Het onderdeel dans was voor het eerst opgenomen om te kijken of het landelijk opgenomen gaat worden. Dancepower heeft gelijk voor de eerste keer goud gewonnen in de eerste divisie. Ze hadden veruit de hoogste punten van alle teams. Misschien ligt er wel een toekomst om naar landelijke of zelfs internationale wedstrijden te gaan.


Taurus Heren 2 - Volleybal

Taurus Heren 2

Belangrijkste prestaties 2019:
- Kampioen 1e divisie seizoen 2018/2019

Het volleybalteam Barnierhuis Taurus Heren 2 is met grote overmacht kampioen geworden van de 1e divisie. Het team stond dit jaar als een huis en het was moeilijk om te verliezen. Ze stonden na de eerste wedstrijd bovenaan en hebben die positie het gehele seizoen vast gehouden. Het team heeft verschrikkelijk veel lol met elkaar gehad en iedere wedstrijd met plezier gespeeld. Ze hebben slechts 2 wedstrijden verloren. 

Het heren 2 team neemt een bijzondere plaats in binnen de vereniging. Aan de ene kant biedt het een opstapje naar heren 1 voor de aankomende talenten en aan de andere kant een afstapje voor de heren 1 spelers die nog wel op niveau willen spelen maar de sport wat minder intensief willen bedrijven. Rik Damen (sporttalent van 2018) en Timo Noordhoek zijn vertrokken van heren 2 naar heren 1 en routiniers Bert Sturkenboom, Jelle van Jaarsveld en Hans van Westrienen kwamen daarvoor terug. Deze mannen brachten zoveel ervaring en kwaliteit met zich mee, dat we met een lage trainingsintensiteit toch een hoog niveau behaalden. 

Taurus heren 2 is een zeer uniek team. Volleyballers die samen een mix vormen van veel routine en een deel van de talentvolle jeugd. Door veel samen te trainen, 3 a 4 keer in de week, en zich meer dan 100% in te zetten tijdens de wekelijkse wedstrijden heeft dit geresulteerd in dit kampioenschap. 

De ambitie is om dit seizoen weer kampioen te worden, ze staan momenteel 2e. 

Jeugdteam RC Houten - Padel

RCH Padelteam 2021
Belangrijkste prestaties 2019: 
- Nederlans kampioen Padel

De jongens van het jeugdteam zijn in een vroeg stadium van de sport begonnen en 3 jongens hebben zelfs hun 1e sport(en) volledig aan de kant gezet om zich te focussen op padel. Lars heeft tennis en voetbal aan de kant gezet en Wessel en Roman hebben tennis aan de kant gezet voor padel. Lars is samen met Wessel NK Jeugd kampioen t/m 16 en Lars is ook kampioen senioren 1e klasse. Daarnaast is Lars ook teamlid van het Nationale jeugd padelteam. Wessel en Roman hebben deel genomen aan het NK jeugd. Floris tennist en voetbalt nog steeds, al is voetbal op een lager pitje gekomen voor padel. Ook hij heeft deelgenomen aan het NK jeugd. 

In 2018 heeft het team mee gedaan aan de senioren competitie, omdat er nog geen jeugdcompetitie bestond. In 2019 was dit gelukkig wel zover en heeft het team zowel de jeugd- als senioren competitie gespeeld. Bij de jeugdcompetitie werd er eerst gespeeld tegen andere clubs in een poulevorm. Ze wonnen alle wedstrijden en werden kampioen van hun poule. Hiermee kwalificeerde ze zich voor de play-offs. Tijdens de play-offs wisten ze de finale te winnen zonder een set verlies en waren daarmee het eerste jeugd padel team dat zich landskampioen van Nederland mocht noemen. Hiermee zetten ze zowel zichzelf, het jeugd padel en padel in houten op de kaart. 

De jongens spelen nu zo'n 3 jaar padel en zijn ook de echte pioniers van het jeugdpadel in de regio Utrecht. Ze trainen minstens 2x 1,5 uur onder begeleiding van hun trainer, Ewan Watson, en daarnaast regelen ze zelf vaak sparringspotjes tegen volwassenen. Ze rijden door het hele land om mee te doen aan verschillende toernooien. Er is nog maar weinig tegenstand van leeftijdsgenoten in de regio. Waar vele kinderen zouden afhaken, gaan zij door omdat ze de sport zo leuk vinden en ook zien dat de sport heel hard groeit. Buiten het feit dat ze landskampioen zijn geworden, zijn ze ook druk bezig met het promoten en ontwikkelen van de snelst groeiende racketsport van de wereld.