Sporttalent van het Jaar 2019

Voor het Sportgala Houten 2019 zijn de volgende Sporttalenten genomineerd:

De Sporttalentprijs wordt uitgereikt door het Onze Lieve Vrouwe Broederschap (OLVB) en bestaat uit een prijs voor het beste sporttalent en een aanmoedigingsprijs. De aanmoedigingsprijs wordt dit jaar mogelijk gemaakt door de Lions. In deze categorie bepaalt de jury van het Onze Lieve Broederschap wie de prijs wint; hiervoor kan niet online worden gestemd.

DSC00108Britt Du Pree - Tennis en padel

 Leeftijd: 12 jaar
 Belangrijkste prestaties 2019:
- Nederlands jeugd kampioen meisjes t/m 12, enkel en dubbel.
- Dispensatie om nationale toernooien t/m 14 te mogen spelen. Hierbij 2x zilver en 1x goud
  gewonnen. 
- Bij de volwassenen dames enkel 4 van De Doordraaiers gewonnen 
- Nederlands kampioen met het jeugdteam van Tielse LTC, hoofdklasse t/m 17
- Nederlands kampioen padel t/m 14
- Samen met haar teamgenoten 5de op het WK Padel in Spanje
- Namens Nederland deelgenomen aan internationale toernooien, zoals Zomer en Wintercup 
- Tennis Europe toernooi in Veldhoven gewonnen, dubbel meisjes t/m 12

Britt is een van de grootste tennistalenten in haar leeftijd. Ze traint al vanaf haar 5de bij de KNLTB en maakt deel uit van de KNLTB jeugdopleiding. Ze heeft als enigste meisje in haar leeftijd de status van Nationaal Talent. Binnen het nationale meisjes team t/m 12, is ze al twee jaar een rots in de branding in de enkel en dubbel. Britt traint 15 uur in de week bij Bogtstra (voormalig Davis Cup Captain) en Kemper Tennis Academy. Om de twee weken traint ze op het nationale tennis centre van de KNLTB in Amstelveen. Haar prestaties zijn ook bij Wilson Nederland opgevallen, die haar voor het vierde jaar sponsoren met een 'next generation' contract. 

Naast tennis is Britt ook actief in Padel. Ze is zelfs door de bondscoach van de Nederlandse Padel Bond, geselecteerd voor het WK padel voor jeugd in Spanje. Onder Davis Cup omstandigheden, liet ze zien uit het juiste hout gesneden te zijn en nam ze als jongste meisje haar partner mee op sleeptouw. Al met al een wereldprestatie. 

Tennis is een individuele sport en daardoor mentaal erg zwaar. Je kan je niet verschuilen achter of steunen op je medespelers. Haar trainer, Martijn Voorbraak, van Bogtstra en kempers tennis academy, die in het verleden als trainer bij de KNLTB onder andere met Kiki Bertens heeft gewerkt, zegt het volgende: “Britt is een talentvol meisje dat (ondanks haar jonge leeftijd) al jaren dagelijks met veel passie urenlang met haar sport bezig is. Een bescheiden meisje met weinig “poeha” dat altijd hard werkt en beschikt over een bijzonder groot doorzettingsvermogen. Dromend van haar toekomst als proftennisser maakt ze elke dag stapjes in haar ontwikkeling. Britt wil niet bijzonder over komen maar is wel bijzonder door haar stabiele goede prestaties en intensiteit in het beleven van haar sport. Britt heeft een hele dominante manier van spelen ontwikkelt en ondanks haar vriendelijke en bescheiden voorkomen doet ze haar tegenstanders op de baan makkelijk pijn”.


Reka van OsRéka van Os - Worstelen
Leeftijd: 14 jaar
Belangrijkste prestaties 2019:
- Derde plek op het EK Schoolgirls worstelen. Ze is daarmee de tweede Nederlandse vrouwelijke worstelaar die ooit een medaille haalt op een
  Europees Kampioenschap. 
- Op 8 internationale toernooien een podiumplek behaald. 
- Prestaties zijn opgevallen door de bondscoach en zij is dan ook onderdeel van team NL 

Réka is een harde werker en een groot sporttalent met een flinke drive en enorme doorzettingsvermogen. Ze traint 7 tot 9 keer in de week, waarvan drie keer in de week 's ochtends voor schooltijd. Tijd voor feestjes en chillen met vrienden is er daardoor bijna niet, maar Réka klaag daar nooit over. Worstelen is haar passie. Dit is ook gebleken toen ze een cyste in haar pols had. Na een bezoek aan de arts bleek dit ongevaarlijk. Dit was genoeg informatie voor Réka en heeft ondanks de pijn geen training gemist. 

Réka doet vaak mee aan internationale toernooien en trainingskampen. Ondanks dat haar school, de Passie, goed meewerkt, kost dit haar schooluren en moet ze deze gemiste uren inhalen. Dit betekent dat Réka in de weken dat ze niet extra hoeft te trainen langer op school moet blijven, terwijl haar klasgenootjes vrolijk naar huis gaan. Worstelen is een gewichtssport en dus moet Réka voor grote toernooien 'aftrainen'.
Dit houdt in dat ze een strikt dieet moet volgen, terwijl de trainingsarbeid hetzelfde blijft. Dit kan zeer vermoeiend en hongerig zijn. 

Naast het feit dat Réka alles doet voor het worstelen is ze ook zeer betrokken bij haar club, De Halter. Ze coacht de jongeren meiden, vlecht hun haren en is niet te beroerd om na een clubtoernooi de bezem te pakken.