Sportvrijwilliger van het Jaar 2019

Voor het Sportgala Houten 2019 zijn de volgende vrijwilligers genomineerd:

Marleen Zimmer2Marleen Zimmer - LTV De Doordraaiers
Leeftijd: 44 jaar
Waarom genomineerd voor Sportvrijwilliger van het Jaar:

Marleen staat altijd voor iedereen klaar. Het feit dat ze in heel veel verschillende commissies zit, zegt eigenlijk al genoeg. De jubileumcommissie (voor het 50 jarig bestaan van de club) de recreantencommissie sinds 2009, de open toernooicommissie sinds 2019, de clubkampioenschappencommissie sinds aantal jaar. Het finaleweekend is altijd rondom de verjaardag van Marleen, waardoor ze haar verjaardag al een aantal keer op de club heeft moeten vieren. Ze draait gemiddeld 12 bardiensten per jaar en staat ook nog op de oproeplijst. Elk jaar helpt ze bij de voor-en najaars schoonmaak. Zijn er op andere momenten vrijwilligers nodig? Dan is Marleen altijd aanwezig. Je kan je dus eerder afvragen wanneer is Marleen er niet? Marleen is een echte topper binnen de vereniging. 

 
Sebastiaan van Veen - Only friends Utrecht
Leeftijd: 39 jaarSebastiaan van Veen2
Waarom genomineerd voor Sportvrijwilliger van het Jaar:

Sebastiaan geeft boks training aan kinderen met een beperking bij Only Friends Utrecht, in revalidatiecentrum de Hoogstraat in Utrecht en is nu ook bestuurslid van Only Friends Utrecht. Met zijn functie als bestuurslid wilt hij kijken hoe de stichting meer bekendheid en sportende kinderen kan krijgen en groter kan worden. 

Sebastiaan is als zelfstandig ondernemer full time werkzaam als project- en tendermanager in de aannemerij. Naast zijn drukke baan en gezin is hij zo'n 2,5 jaar geleden in aanraking gekomen met Only Friends. Only friends is een sportvereniging die sporten mogelijk maakt voor kinderen met een geestelijke en/of lichamelijke handicap(s). Het daadwerkelijke bezoek aan de sportende mindervalide kinderen ontroerde hem zo, dat hij direct besloot om iets voor die kinderen en deze stichting te willen betekenen. Hij besloot om boks les te gaan geven, omdat hij die sport zelf beoefend. Het heeft wat moeite gekost, omdat boksen voor sommige mensen een negatieve lading heeft, maar uiteindelijk kreeg hij groen licht. Vanaf dat moment is hij 2x per maand boks les gaan geven. Direct na het starten van het geven van de lessen heeft Sebastiaan diverse spullen aangeschaft voor de stichting, zodat het boksen ook daadwerkelijk mogelijk is. 

De kinderen die Sebastiaan les geeft, vroegen regelmatig aan hem of hij zelf weleens een wedstrijd heeft gebokst. Mede door de kinderen heeft afgelopen 3 december 2019 een wedstrijd gebokst op het Brecheisen Business Boxing event 2019. Enerzijds voor zichzelf maar ook om tegen de kinderen te zeggen dat hij een wedstrijd heeft gebokst en deze gewonnen heeft. Hij heeft bij dit event nog meer bekendheid gegeven aan de stichting en ook geld opgehaald wat hij gaat doneren aan de stichting.  

Ebo en RubbenEbo Ebens en Ruben Uppelschoten - V.V. 't Goy
Leeftijd: 50 jaar
Waarom genomineerd voor Sportvrijwilliger van het jaar:

Ebo en Ruben hebben afgelopen jaar een promotiecampagne opgezet en uitgevoerd om de club V.V. 't Goy weer op de kaart te zetten. Ze hebben alle beschikbare vrije uren in deze campagne gestopt en hierbij een belangrijke bijdrage geleverd aan de visie, marketingcampagne en diverse voorlichtingsavonden. Het hoofddoel was de club onder de aandacht te brengen bij potentiele (jeugd) leden, waarbij de naamsbekendheid moest toenemen. Hiervoor zijn verschillende acties geweest zoals, alle bestaande jeugdleden in voetbaltunue naar school. De campagne is succesvol geweest en heeft geleid tot een grote toestroom van nieuwe jeugd en ook de naamsbekendheid is toegenomen. Dit is helemaal ter verdienste van beide heren.